17.11.2025 – 21.11.2025

 

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY

Alergeny zostały wyróżnione w jadłospisie.

PONIEDZIAŁEK

17.11.2025r.

Śniadanie I 830

Płatki kukurydziane 1,3 na mleku7, kanapka1 z masłem7 , sałatą,
wędliną i pomidorem.

Woda mineralna „Eden”

Winogrona 100g

Pieczywo wieloziarniste1(woda, mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, płatki owsiane, siemię lnu, drożdże, sezam, sól) masło7, mleko7, płatki kukurydziane1, sałata masłowa, wędlina, pomidor, winogrona

Śniadanie II 1100

Herbata owocowa, pieczywo razowe1 z masłem7, pasztetem drobiowym, rzodkiewką i szczypiorem

Kiwi ½

Pieczywo razowe1 (mąka razowa, mąka pszenna, woda, drożdże, sól), masło7, herbata owocowa, pasztet drobiowy, rzodkiewka, szczypior, kiwi

Zupa 1315

Barszcz biały z majerankiem.9

Marchew, ziemniaki, pietruszka-korzeń, seler9– korzeń, por, masło7, kwasek cytrynowy, przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek

II danie 1330

Pieczone ziemniaki, burger wołowy.

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka, natki pietruszki
ze śmietaną
7.

Wołowina, jaja3 kurze, 1, olej rzepakowy rafinowany, ziemniaki, kapusta pekińska, marchew, jabłko, natka pietruszki czosnek w ząbkach, śmietana 18%7, przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, papryka słodka mielona

Napar ziołowy (koper włoski) z cytryną

WTOREK

18.11.2025r.

Śniadanie I 830

Kluski lane1 na mleku7, kanapka1 z masłem7
i pastą z tuńczyka, papryki czerwonej, jajka i ogórka kiszonego.
Woda mineralna „Eden”

Banan 1/2

Pieczywo żytnie1 (mąka żytnia, woda, słonecznik, drożdże, sól, słód jęczmienny1, zaczyn ) masło7, mleko7, mąka pszenna1, jaja kurze3,tuńczyk w oleju, papryka czerwona, ogórek kiszony, banan

Śniadanie II 1100

Kasza manna na gęsto z syropem owocowym

Jabłko ½

Kasza manna1, mleko7, syrop owocowy, jabłko

Zupa 1315

Barszcz czerwony. 9

Buraki, marchew, pietruszka-korzeń, seler9– korzeń, por, śmietana7 18%, masło7 ,przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natka pietruszki

II danie 1330

Pulpety drobiowe w sosie śmietanowo-koperkowym z kaszą kus-kus

Warzywa gotowane na parze: brokuł, kalafior, marchew

Filet z kurczaka, kasza kus-kus1, jaja kurze3, mąka pszenna1, marchew, brokuł, kalafior, śmietana7 18% przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, papryka czerwona

Napar ziołowy ( mięta) z cytryną

ŚRODA

19.11.2054r.

Śniadanie I 830

Makaron1 na mleku7, kanapka1 z masłem7 ,
serem żółtym i pomidorem

Woda mineralna „Eden”

Gruszka ½

Pieczywo słonecznikowe 1 (mąka żytnia razowa, woda, mąka żytnia, mąka pszenna, nasiona słonecznika, cukier, sól, syrop ziemniaczany, drożdże ), masło7, mleko7,makaron1, twaróg7, ser żółty7, pomidor, gruszka

Śniadanie II 1100

Herbata z cytryną, kanapka z masłem7,
pastą jajeczną, wędliną drobiową, szczypiorem i rzodkiewką

Mandarynka 1 szt.

Pieczywo razowe1(mąka razowa, mąka pszenna, woda, drożdże, sól),masło7, herbata czarna, jaja kurze3, wędlina drobiowa, szczypior, rzodkiewka, mandarynka

Zupa 1315

Zupa warzywna z makaronem 9

Marchew, pietruszka, korzeń, cebula, por, seler9korzeń, śmietana7 18% , makaron świderki1 ( mąka pszenna1, jaja3), przyprawy: ziele angielskie, sól, pieprz, natka pietruszki

II danie 1330

Ziemniaki, filet z ryby w panierce

Surówka z kiszonej kapusty i jabłka.

Filet z ryby (miruna)4, ziemniaki, jaja3 kurze, mąka pszenna1, olej rzepakowy rafinowany, kiszona kapusta, jabłko, przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, cukier

Napar ziołowy (rumianek) z cytryną i miodem

CZWARTEK

20.11.2025r.

Śniadanie I 830

Musli owocowe1 na mleku7, kanapka1 z masłem7 , wędliną i ogórkiem kiszonym.

Woda mineralna „Eden”

Pomarańcza 1/2

Pieczywo żytnte1 (mąka żytnia, woda, słonecznik, drożdże, sól, sód jęczmienny1, zaczyn), masło7, mleko7, musli owocowe1, wędlina, ogórek kiszony, pomarańcza

Śniadanie II 1100

Kakao na mleku7, kanapka1 z masłem7 ,
pastą z twarogu, ogórka świeżego i szczypioru.

Jabłko 1/2

Pieczywo wieloziarniste1(woda, mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, płatki owsiane, siemię lnu, drożdże, sezam, sól ), masło7, kakao1, mleko7, twaróg7, ogórek świeży, szczypior

Zupa 1315

Zupa z czerwonej soczewicy9.

Marchew, ziemniaki, pietruszka-korzeń, seler9-korzeń, por, czerwona soczewica, masło7, przyprawy: sól, pieprz, majeranek

II danie 1330

Ziemniaki, pieczone udko z kurczaka.

Marchewka zasmażana

Udko z kurczaka, ziemniaki, marchewka, olej rzepakowy rafinowany, masło, przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy

Napar ziołowy (koper włoski) z cytryną

PIĄTEK

21.11.2025r.

Śniadanie I 830

Kasza bulgur1 na mleku7, kanapka1 z masłem7 , pastą z kiełbasy, sera żółtego7i natki pietruszki

Woda mineralna „Eden”

Banan 1/2

Pieczywo wieloziarniste1 (woda, mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, płatki owsiane, siemię lnu, drożdże, sezam, sól), masło7, mleko7, kasza bulgur1, kiełbasa śląska, ser żółty7 , natka pietruszki, banan

Śniadanie II 1100

Kisiel z jabłkiem.

Biszkopty 20 g

Mąka ziemniaczana1, sok owocowy, biszkopty

Zupa 1315

Zupa krem z kurczaka i warzyw 7,9.

Marchew, ziemniaki, pietruszka-korzeń, seler9-korzeń, por, filet z kurczaka, brokuł, masło7, śmietana7 18%, przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy

II danie 1330

Łazanki z kapustą i marchewką

Makaron łazankowy1, kapusta kiszona, olej rzepakowy rafinowany, cebula, marchew, przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy

Napar ziołowy (mięta) z cytryną